Nazwa forum

Opis forum

#1 2014-04-05 09:12:20

Jeste_mafiozo

Administrator

Punktów :   

MORD 2

Ok dzisiaj mord, zaraz coś napiszę, mix zrób też jakąś historyjkę - wybierze się "lepszą"

Pomysł na ofiarę? Ja bym walił w friko - cichy, deamoon są w kręgu zainteresowań ich śmierć rzuci na mnie większe podejrzenia. Zastanawiam się nad tomusiem, ale chyba lepiej przeciągnąć go do kolejnego mordu, a może na "farcie" zginie w linczu.

#2 2014-04-05 12:54:02

Weldred

Użytkownik

Punktów :   

Re: MORD 2

friko tak, jeszcze może być Zeldo, dla mnie dwa najbezpieczniejsze mordy na dziś.

#3 2014-04-05 14:25:33

mix

Użytkownik

Punktów :   

Dziś opowiemy wam historie o jednym zapracowanym mieszkańcu, którego niestety los nie oszczędził. Prowadził spokojne życie codziennie o 8 rano wstawał do pracy, dojeżdżał do niej autobusem linii 8 i odpracowywał tam 8 godzin. W tym czasie włamaliśmy się do jego domu i cierpliwie czekaliśmy na swoją ofiarę. Rozmawialiśmy o naszym dzisiejszym celu, w jaki sposób go uśmiercić, czy miał umierać powoli i w bólach, czy też jak poprzednik szybko i bezboleśnie. W pewnym momencie usłyszeliśmy otwierające się drzwi wejściowe, rozsiedliśmy się w salonie, gdy wszedł i nas zobaczył nie był w stanie wymówić ani jednego słowa, był sparaliżowany ze strachu. Stał bez ruchu parę sekund póki jeden z nas nie wyciągnął broni wtedy zaczął uciekać, niestety jeden strzał w nogę uniemożliwił mu to. Zaczął jak każdy inny prosić nas o litość, próbował uratować swoje życie pieniędzmi i obietnicami, że nas nie wyda, nikomu nic o nas nie powie. Po paru minutach znudziło się nam wysłuchiwanie próśb i 8 strzałami w głowę zakończyliśmy jego żywot.

Zabiliśmy ....

Nadaje się chociaż trochę? . I czy na pewno chcecie zabijać Friko? Słabo się stara w tej grze i można to wykorzystać.

Ostatnio edytowany przez mix (2014-04-05 14:38:29)

#4 2014-04-05 14:35:32

Jeste_mafiozo

Administrator

Punktów :   

No opis zacny, na prawdę Tylko pytanie: czy chcemy tyle powiązań z tomusiem umieścić? Może zostawić tylko "8 rano" i "8 strzałów" ? Boje się, że gracze domyślą się ze go ktoś wrabia.

zmieniłbym "pieniędzmi i obietnicami" - lepiej stylistycznie brzmi imo.

Co do friko - fakt, mało pisze, ale mord na friko+Magnusie może wywołać lawinę kolejnych podejrzeń na tomusia, który pisał na początku gry o zabiciu przez mafię tej dwójki. Jeżeli jednak nie friko, to kto inny? Mix masz jakąś propozycję?

#5 2014-04-05 14:45:55

mix

Użytkownik

Punktów :   

No zmieniłem już na obietnice, bo to co wcześniej napisałem było beznadziejne

Co do mordu na kogo ma być to wejdę o 19 i coś wymyślę, teraz nie mam czasu. Co do tych 8 to jak tam chcecie, można zmienić tak jak ty mówisz.

#6 2014-04-05 14:50:41

Jeste_mafiozo

Administrator

Punktów :   

Może tak zostać jak chcesz, będzie bardziej tomusiowo, ale ryzyko uniewinnienia go przez resztę też jest dość prawdopodobne. Zobaczymy.

Ja też zaraz spadam - sobota ładna pogoda trzeba grila rozpalić w końcu

A co do ofiary: kacoper/friko z nich bym któregoś wybrał. Zabicie teraz cichego/deamoona/Zeldo/Tomusia może skomplikować trochę dalszą gre. Ale ok, czas na kiełbasę i piwo! Jak co to wejde na telefonie, na oba fora co godzine sprawdzić co się dzieje i w razie "dramatycznych wydarzeń" coś się napisze.

A teraz bawcie się

#7 2014-04-05 17:19:22

mix

Użytkownik

Punktów :   

To zostawiamy taki mord jaki jest? I zabijamy Friko? Możliwe, że Tomuś zostanie przez ten mord uniewinniony to proponuje w 3 mordzie zabić jego.

#8 2014-04-05 17:33:10

Jeste_mafiozo

Administrator

Punktów :   

Tomuś ogarnal ze moze leciec w friko. Walimy w kacopera? Lepsza opcja chyba.

#9 2014-04-05 17:38:52

mix

Użytkownik

Punktów :   

No to Kacoper chyba jest lepszą opcją od Friko, który w ogóle się nie udziela.

E: Dobra no to mord ten co napisałem i zabijamy Kacopera.
E2: Fabio jesteś jeszcze?

Ostatnio edytowany przez mix (2014-04-05 18:50:19)

#10 2014-04-05 20:05:50

Red aka WodnyGarnek

Użytkownik

Punktów :   

Dziś opowiemy wam historie o jednym zapracowanym mieszkańcu, którego niestety los nie oszczędził. Prowadził spokojne życie codziennie o 8 rano wstawał do pracy, dojeżdżał do niej autobusem linii 8 i odpracowywał tam 8 godzin. W tym czasie włamaliśmy się do jego domu i cierpliwie czekaliśmy na swoją ofiarę. Rozmawialiśmy o naszym dzisiejszym celu, w jaki sposób go uśmiercić, czy miał umierać powoli i w bólach, czy też jak poprzednik szybko i bezboleśnie. W pewnym momencie usłyszeliśmy otwierające się drzwi wejściowe, rozsiedliśmy się w salonie, gdy wszedł i nas zobaczył nie był w stanie wymówić ani jednego słowa, był sparaliżowany ze strachu. Stał bez ruchu parę sekund póki jeden z nas nie wyciągnął broni wtedy zaczął uciekać, niestety jeden strzał w nogę uniemożliwił mu to. Zaczął jak każdy inny prosić nas o litość, próbował uratować swoje życie pieniędzmi i obietnicami, że nas nie wyda, nikomu nic o nas nie powie. Po paru minutach znudziło się nam wysłuchiwanie próśb i 8 strzałami w głowę zakończyliśmy jego żywot.

Zabiliśmy kacopera.

Czyli mam wkleić to, co na górze?

#11 2014-04-05 20:06:50

mix

Użytkownik

Punktów :   

tak

#12 2014-04-05 21:24:50

Jeste_mafiozo

Administrator

Punktów :   

Napiszę tutaj:

Ok akcja toczy się w najlepsze, jestem podejrzany - co wcale mnie nie dziwi Zmieniłem głos z cichego na Zeldo - myślałęm, że masówka pójdzie w pana C. a tu taki zonk. Trudno: Deamoon obecnie ma target, ale w poniedziałek pewnie padnie na mnie - chyba, że jakoś ogarniemy sytuacje. Cichy ma mnie za miastowego (tak mi się wydaje) a to już plus.

Hm... muszę pomyśleć co tu napisać, żeby się nie wjebać i odsunąć lincz ode mnie chociaż o dzień/dwa.
Z mordem troche wjebaliśmy XD Nie pomyślałem nawet, że Tomuś wali osiem 8 w nim No cóż.. Trudno.

Ważne, że nasze głosy są rozłożone i nie głosujemy na tych samych - to już jest plus.

#13 2014-04-05 21:39:00

mix

Użytkownik

Punktów :   

Jaki mord byśmy nie napisali to i tak Tomuś byłby uznawany za tego jednego najbardziej miastowego, więc w trzecim mordzie proponuje zabić Tomusia mam już odpowiedni mord na niego bez żadnych ósemek.

E: Ogólnie te 8 w tym mordzie to tak dla jaj sobie wstawiłem żeby zobaczyć reakcje Tomusia i spodziewałem się tego, że nas wyśmieje Nawet za bardzo nie próbował się bronić przed tym mordem.

Ostatnio edytowany przez mix (2014-04-05 21:42:50)

#14 2014-04-05 21:43:21

Jeste_mafiozo

Administrator

Punktów :   

No ja w moim opisie mordu miałem dwie 8: 8 rano oraz 8 cela więc pewnie i ten mord byłby wyśmiany

Nieważne. Muszę coś napisać, bo jestem lekko mówiąc na tapecie.

Stopka forum

RSS