Opis forum
Administrator
Ok dzisiaj mord, zaraz coś napiszę, mix zrób też jakąś historyjkę - wybierze się "lepszą"
Pomysł na ofiarę? Ja bym walił w friko - cichy, deamoon są w kręgu zainteresowań ich śmierć rzuci na mnie większe podejrzenia. Zastanawiam się nad tomusiem, ale chyba lepiej przeciągnąć go do kolejnego mordu, a może na "farcie" zginie w linczu.
Dziś opowiemy wam historie o jednym zapracowanym mieszkańcu, którego niestety los nie oszczędził. Prowadził spokojne życie codziennie o 8 rano wstawał do pracy, dojeżdżał do niej autobusem linii 8 i odpracowywał tam 8 godzin. W tym czasie włamaliśmy się do jego domu i cierpliwie czekaliśmy na swoją ofiarę. Rozmawialiśmy o naszym dzisiejszym celu, w jaki sposób go uśmiercić, czy miał umierać powoli i w bólach, czy też jak poprzednik szybko i bezboleśnie. W pewnym momencie usłyszeliśmy otwierające się drzwi wejściowe, rozsiedliśmy się w salonie, gdy wszedł i nas zobaczył nie był w stanie wymówić ani jednego słowa, był sparaliżowany ze strachu. Stał bez ruchu parę sekund póki jeden z nas nie wyciągnął broni wtedy zaczął uciekać, niestety jeden strzał w nogę uniemożliwił mu to. Zaczął jak każdy inny prosić nas o litość, próbował uratować swoje życie pieniędzmi i obietnicami, że nas nie wyda, nikomu nic o nas nie powie. Po paru minutach znudziło się nam wysłuchiwanie próśb i 8 strzałami w głowę zakończyliśmy jego żywot.
Zabiliśmy ....
Nadaje się chociaż trochę? . I czy na pewno chcecie zabijać Friko? Słabo się stara w tej grze i można to wykorzystać.
Ostatnio edytowany przez mix (2014-04-05 14:38:29)
Administrator
No opis zacny, na prawdę Tylko pytanie: czy chcemy tyle powiązań z tomusiem umieścić? Może zostawić tylko "8 rano" i "8 strzałów" ? Boje się, że gracze domyślą się ze go ktoś wrabia.
zmieniłbym "pieniędzmi i obietnicami" - lepiej stylistycznie brzmi imo.
Co do friko - fakt, mało pisze, ale mord na friko+Magnusie może wywołać lawinę kolejnych podejrzeń na tomusia, który pisał na początku gry o zabiciu przez mafię tej dwójki. Jeżeli jednak nie friko, to kto inny? Mix masz jakąś propozycję?
No zmieniłem już na obietnice, bo to co wcześniej napisałem było beznadziejne
Co do mordu na kogo ma być to wejdę o 19 i coś wymyślę, teraz nie mam czasu. Co do tych 8 to jak tam chcecie, można zmienić tak jak ty mówisz.
Administrator
Może tak zostać jak chcesz, będzie bardziej tomusiowo, ale ryzyko uniewinnienia go przez resztę też jest dość prawdopodobne. Zobaczymy.
Ja też zaraz spadam - sobota ładna pogoda trzeba grila rozpalić w końcu
A co do ofiary: kacoper/friko z nich bym któregoś wybrał. Zabicie teraz cichego/deamoona/Zeldo/Tomusia może skomplikować trochę dalszą gre. Ale ok, czas na kiełbasę i piwo! Jak co to wejde na telefonie, na oba fora co godzine sprawdzić co się dzieje i w razie "dramatycznych wydarzeń" coś się napisze.
A teraz bawcie się
Administrator
Tomuś ogarnal ze moze leciec w friko. Walimy w kacopera? Lepsza opcja chyba.
Użytkownik
Dziś opowiemy wam historie o jednym zapracowanym mieszkańcu, którego niestety los nie oszczędził. Prowadził spokojne życie codziennie o 8 rano wstawał do pracy, dojeżdżał do niej autobusem linii 8 i odpracowywał tam 8 godzin. W tym czasie włamaliśmy się do jego domu i cierpliwie czekaliśmy na swoją ofiarę. Rozmawialiśmy o naszym dzisiejszym celu, w jaki sposób go uśmiercić, czy miał umierać powoli i w bólach, czy też jak poprzednik szybko i bezboleśnie. W pewnym momencie usłyszeliśmy otwierające się drzwi wejściowe, rozsiedliśmy się w salonie, gdy wszedł i nas zobaczył nie był w stanie wymówić ani jednego słowa, był sparaliżowany ze strachu. Stał bez ruchu parę sekund póki jeden z nas nie wyciągnął broni wtedy zaczął uciekać, niestety jeden strzał w nogę uniemożliwił mu to. Zaczął jak każdy inny prosić nas o litość, próbował uratować swoje życie pieniędzmi i obietnicami, że nas nie wyda, nikomu nic o nas nie powie. Po paru minutach znudziło się nam wysłuchiwanie próśb i 8 strzałami w głowę zakończyliśmy jego żywot.
Zabiliśmy kacopera.
Czyli mam wkleić to, co na górze?
Administrator
Napiszę tutaj:
Ok akcja toczy się w najlepsze, jestem podejrzany - co wcale mnie nie dziwi Zmieniłem głos z cichego na Zeldo - myślałęm, że masówka pójdzie w pana C. a tu taki zonk. Trudno: Deamoon obecnie ma target, ale w poniedziałek pewnie padnie na mnie - chyba, że jakoś ogarniemy sytuacje. Cichy ma mnie za miastowego (tak mi się wydaje) a to już plus.
Hm... muszę pomyśleć co tu napisać, żeby się nie wjebać i odsunąć lincz ode mnie chociaż o dzień/dwa.
Z mordem troche wjebaliśmy XD Nie pomyślałem nawet, że Tomuś wali osiem 8 w nim No cóż.. Trudno.
Ważne, że nasze głosy są rozłożone i nie głosujemy na tych samych - to już jest plus.
Jaki mord byśmy nie napisali to i tak Tomuś byłby uznawany za tego jednego najbardziej miastowego, więc w trzecim mordzie proponuje zabić Tomusia mam już odpowiedni mord na niego bez żadnych ósemek.
E: Ogólnie te 8 w tym mordzie to tak dla jaj sobie wstawiłem żeby zobaczyć reakcje Tomusia i spodziewałem się tego, że nas wyśmieje Nawet za bardzo nie próbował się bronić przed tym mordem.
Ostatnio edytowany przez mix (2014-04-05 21:42:50)
Administrator
No ja w moim opisie mordu miałem dwie 8: 8 rano oraz 8 cela więc pewnie i ten mord byłby wyśmiany
Nieważne. Muszę coś napisać, bo jestem lekko mówiąc na tapecie.